«علیرضا شیخ عطار» در گفتوگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری آنا، درباره شرکت این اداره کل در انجمن موسسات آموزش عالی جنوب شرقی آسیا (ASAIHL) اظهارداشت: مجموعه بزرگ علمی و بینالمللی 65 سال است که تحت عنوان آسایهل فعالیت میکند و نزدیک به 230 عضو دارد. این انجمن علمی در زمان تشکیل، محدوده فعالیتش آسیای جنوب شرقی و کشورهای ASEAN بود اما در سالهای اخیر گسترش پیدا کرده و کشورهای اروپایی، ژاپن، تایوان و ایران هم در آن عضو شدند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران چهار سال پیش به عضویت این انجمن درآمد، تصریح کرد: کشورهای متعدد هر دو سال یکبار به میزبانی این انجمن برگزیده میشوند و جمهوری اسلامی ایران هم که از دو سال پیش ریاست دورهای را عهدهدار شده است، در ماه دسامبر 2018 (آذر 97) در واحد بینالمللی قزوین میزبان انجمن آسایهل خواهد شد.
شیخعطار اضافه کرد: دانشگاه آزاد در دوره جدید حضور فعال در این انجمن بزرگ را در دستور کار خود دارد و با همین رویکرد و دستور ریاست دانشگاه آزاد و رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد، چهارم تا نهم فروردین در این انجمن که به میزبانی ژاپن برگزار شد، حضور یافتیم.
سرپرست اداره کل امور بینالملل دانشگاه آزاد با بیان اینکه این کنفرانس در دو بخش برگزار شد، گفت: جلسهای با هیأت امنای کنفرانس داشتیم که 16 عضو دارد و ما در این جلسه پیشنهادهایی دادیم که بسیار مورد استقبال اعضا واقع شد و به پیشنهاد دانشگاه آزاد کارگروهی برای انتخاب اعضای جدید بر اساس معیارهای مشخص تشکیل شد که دانشگاه آزاد و شخص بنده ریاست این کمیته را بر عهده گرفته و چند دانشگاه دیگر را هم به عضویت هیأت امنای آسایهل درآوردیم و اکنون نیز به عنوان رئیس این کمیته باید به زودی جلسه آن را برگزار کنیم. بخش دیگر هم مقالات بود که 900 مقاله در آنجا خوانده شد و دانشگاه آزاد هم مقالهای داشت که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
شیخعطار با اشاره به اینکه دو سخنرانی خود در آسایهل گفت: سخنانی با محوریت معرفی واحد قزوین دانشگاه آزاد و ظرفیتهای آن از جمله ابداعات، اختراعات، ربوکاپ و ماشینبرقی و ... داشتم که بسیار مورد توجه واقع شد. همچنین گزارش کشوری از وضعیت آموزش عالی با تاکید بر دیپلماسی علمی و دانشگاهی ارائه دادم که این موضوع برای اعضا بسیار جدید و قابل توجه بود.
وی اضافه کرد: در این گزارش تاریخی از سیر تطور دیپلماسی کلاسیک تا عصر مدرن را برای حضار تشریح کردم و گفتم که امروز همه دنیا به این نتیجه رسیدهاند که از بهترین راههای ایجاد تعاملهای بینالمللی، تعاملهای دانشگاهی است که در جمهوری اسلامی ایران به آن توجه ویژهای شده است و آماری از 10 هزار دانشجوی خارجی دانشگاه آزاد و 5 هزار دانشجوی خارجی که دانشگاههای دولتی ما دارند و واحدهای برون مرزی دانشگاه آزاد همچنین فعالیتهای مشترکی که با دانشگاههای جهان داریم بیان کردم که اقبال حضار را به همراه داشت.
سرپرست اداره کل امور بینالملل دانشگاه آزاد با بیان اینکه موضوع دیپلماسی آموزشی که دانشگاه آزاد در این کنفرانس مطرح کرد، خود ژاپنیها را هم که در این زمینه کشوری بسته هستند را تحت تأثیر قرار داد، اظهارداشت: بعد از گزارش دانشگاه آزاد معاون وزیر علوم ژاپن در سخنانی اذعان کرد که ما هم به این نتیجه رسیدیم که باید فضای جامعه ژاپن را هم برای کشورهای خارجی بازکنیم و هم دانشجویان خودمان را به خارج بفرستیم.
شیخعطار با اشاره به مقالهای با موضوع آموزش زبان انگلیسی که از سوی دکتر عسگری قرائت شد، بیان داشت: حضور پررنگ و تأثیرگذار دانشگاه آزاد در ژاپن باعث شد تا در جلسه اختتامیه فضا در دست دانشگاه آزاد قرار بگیرد و از آنجا که در کنفرانسهای بینالمللی همواره حاشیه بر متن برتری دارد و ارتباطات خوبی در حواشی این کنفرانسها صورت میگیرد، حدود 200 مدعوی که در آسایهل شرکت داشتند برای شرکت در کنفرانس قزوین ابراز اشتیاق کردند.
وی خاطرنشان کرد: حضور دانشگاه آزاد به عنوان بزرگترین دانشگاه جهان -از نظر تعداد دانشجو و شعب- در کنفرانس آسایهل حرکت بسیار خوبی در جهت معرفی چهره علمی جمهوری اسلامی و سیاستهای الهام بخش نظام بود و به فرموده مقام معظم رهبری ما باید در حوزه علمی پیشرفت داشته باشیم و این پیشرفت را به نمایش بگذاریم تا دنیا با پیشرفتهای حاصل از نظام جمهوری اسلامی آشنا شود.
سرپرست اداره کل امور بینالملل دانشگاه آزاد با بیان اینکه در ژاپن زمینههای خوبی برای همکاری با دانشگاههای عضو آسایهل فراهم کردیم، تاکید کرد: در حاشیه این اجلاس با مقامهای ژاپن گفتوگوهایی داشتیم که بر اساس آن همکاریهای دانشگاهی و ارائه مدارک مشترک برای کشورهای منطقه خواهیم داشت.
شیخ عطار با تاکید بر اینکه 6 واحد از دانشگاه آزاد و 8 واحد دانشگاههای دولتی در آسایهل عضویت دارند، گفت: دانشگاه آزاد به عنوان میزبان این دوره آسایهل قصد دارد یک همکاری و هماهنگی هم با دانشگاههای دولتی از جمله: «دانشگاه علوم پزشکی تهران»، «دانشگاه امیرکبیر»، «دانشگاه صنعتی شریف»، «دانشگاه خوارزمی» و ... داشته باشد. چرا که سیاستهای مدیریت جدید دانشگاه آزاد بر همکاریهای بیشتر با وزارت علوم و دانشگاههای دولتی تاکید دارد. کما اینکه در مدت دو سه ماهه گذشته هم همینطور بوده و مشورتهایی صورت گرفته تا از فرصتها برای معرفی چهره علمی ایران استفاده کنیم.
به گزارش آنا، اتحادیه بینالمللی موسسات جنوب شرق آسیا به عنوان یک سازمان غیردولتی در سال ۱۹۵۶ میلادی با هدف توسعه آموزش عالی و افزایش کیفیت آموزشی در کشور تایلند در منطقه جنوب شرق آسیا تاسیس شده است و کشورهای مالزی، اندونزی، تایلند، استرالیا، ویتنام، برونئی، سنگاپور، فیلیپین، کامبوج، هنگ کنگ، هندوستان، ژاپن، میانمار، سریلانکا، تایوان، تیمور شرقی، لهستان، بلژیک، کانادا، فرانسه، انگلستان، نیوزیلند، سوئد و آمریکا در آسایهل عضویت دارند.
حمایت و تبادل بهترین تجربیات درباره نقش موسسات آموزش عالی در افزایش مهارتهای جهانی، جمعآوری و پیشنهاد کارهای تحقیقاتی جهت توسعه تحصیلات عالی منطقهای، تلاش در جهت پیشرفت دانشگاههای عضو، برگزاری کنفرانسها و همایشهای بینالمللی، تبادل استاد و دانشجو با انعقاد قراردادهای همکاری بر پروژههای به خصوص، برگزاری دورههای آموزشی- علمی در دانشگاههای عضو و ارائه خدمات مشاورهای به اعضا از جمله اهداف این اتحادیه است.
از مهمترین وظایف کنفرانس عمومی میتوان به تعیین سیاست کلی و برنامه فعالیتهای انجمن، تعیین اصول عضویت در آسایهل، تایید بودجه، انتخاب اعضای هیات امنا از جمله رئیس و دو نائبرئیس انجمن آسایهل و تایید اعضای جدید اشاره کرد.